fbpx

Nyheter!

[2020-10-15]. Diamantkungen är nominerad till Spårhunden!

Diamantkungen är nominerad till Svenska Deckarakademins pris Spårhunden, som går till årets bästa barn- och ungdomsdeckare. Priset tillkännages på Deckarakademins höstmöte den 22/11.

Spårhunden har delats ut av Deckarakademin sedan 2009, men det har funnits sedan 2002. De första åren var det deckartidskriften Jury som stod för priset.

Årets Spårhundsbedömare har varit akademiledamöterna och författarna Tomas Arvidsson och Karin Wahlberg.

Läs mer på Svenska Deckarakademin …


[2020-10-15]. Lärarhandledning för Diamantkungen

Vi har nu tagit fram en lärarhandledning för Diamantkungen. Den syftar till att stimulera ökat läsande men introducerar också en metod hur man kan arbeta med deckare som genre. Där finns även en övning för hur man kan skriva deckare tillsammans med sina elever. Tveka inte att boka in mig för författarbesök om ni önskar att jag ska leda en övning i ämnet.

Ta del av handledningen på Rabén&Sjögrens hemsida.


[2020-10-14]. Diamantkungen lottas ut i Aftonbladet

Diamantkungen lottas ut i Aftonbladets söndagsbilaga. För att vara med i tävlingen behöver man svara på frågan: “I vilken stadsdel i Stockholm ligger Åsögatan?” (Där De tre tigrarna bor.) Tävlingen tar slut den 21/10-20.


[2020-10-13]. Guldkorset släpps 21/3-21!

Del 2 i deckarserien om De tre tigrarna kommer att heta Guldkorset, och utkommer 19/3-21. Boken ges ut på Rabén&Sjögren.

“Vatikanen har lånat ut ett par ovärderliga klenoder till två kyrkor i Stockholm – två kors av renaste guld som dessutom sägs ge lycka och ett rikt liv. Det dröjer dock inte länge förrän ett av korsen blir stulet. Stölden är otroligt skickligt utförd och polisen har inga spår alls att gå på.

Ester, Harry och Sigge i deckarklubben De tre tigrarna bestämmer sig för att undersöka saken, och snart är de ett nytt klurigt fall på spåren. En gåtfull lapp i Katarina kyrka leder dem vidare till nervbitande spaningar på kyrkogårdar och bland Vitabergsparkens gamla kåkar … ” Läs mer på Rabén&Sjögren


[2020-10-08]. Peter Lindström medverkar i Läslust

Tillsammans med författarna Christina Wahldén och Tobias Söderlund medverkade Peter i ett författarsamtal kring spänningslitteratur för barn. Det blev intressanta diskussioner kring spänning i böcker och hur vi kan öka läsandet. Inslaget producerades av Rabén&Sjögren och modererades av förläggare Ylva Blomqvist. Se samtalet på Youtube …


[2020-09-24]. Boktips i Mariefreds tidning Måsen

Diamantkungen listas som en av “Ingelas boktips” i Mariefredstidning Måsen.


[2020-08-24]. Sensommarens största läsäventyr!

I Gotlands Allehanda listas “Sensommarens största läsäventyr!” där Diamantkungen ingår.


[2020-08-16]. Peter berättar hur det är att debutera som författare

På Moa De Bruins populära blog Spiderchick berättar Peter om hur det var att debutera som författare och hur man gör manus intressanta för förlag. Vi viktigt är egentligen en social närvaro? Hur ska man se på följebrev? Läs mer på spiderchick.se!


[2020-07-19]. Diamantkungen i GP

Göteborgsposten listar i juli “Böckerna för mellanåldern du inte får missa”, där Diamantkungen ingår.


[2020-06-14]. “Lättläst spänning i ny deckare för barn”

Borås tidning, Ystads allehanda, Kristianstadsbladet och Blekinge läns tidning m.fl recenserar Diamantkungen. Titeln är “Lättläst spänning i ny deckare för barn” och där recensenten avslutar med “det är en spännande historia som ger gott läsflyt”.


[2020-06-15]. Diamantkungen blir ljudbok

Diamantkungen blir ljudbok. Den läses in av Hollywood-skådespelaren Hanna Ahlström! Boken finns på ljudbokstjänster såsom Bookbeat, Storytel, Nextory etc.


[2020-06-14]. Debut i bästa Blytonanda

I en recension i bla Smålandsposten skriver recensenten att “Peter Lindström debuterar i bästa Blytonanda”. Det är så klart en väldigt stor komplimang då Enid Blytons Fem-serie har varit en stor förebild för Peter. Att skapa en värld likt Blyton har varit ett av målen för Peter när han skrev om De tre tigrarna. Läs recensionen här!


[2020-05-25]. Recension i BTJ

I slutet av maj recenserades Diamantkungen i Bibliotekstjänst (BTJ 2020:12). Recensenten Magnus Öhrn skrev bland annat: “Denna första bok om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna är en trivsam, spännande och lagom klurig barndeckare som doftar Kalle Blomkvist”.


[2020-05-15]. Diamantkungen i DN

Dagens Nyheter listar tre spänningsserier om Stockholmare, där Diamantkungen ingår. Läs mer på DN:s hemsida.


[2020-05-15]. Diamantkungen släpps

Peter Lindströms debutbok Diamantkungen släpps på Rabén&Sjögren.

“Sommarvindarna sveper över takåsarna. I vindsrummet på Åsögatan sitter Ester, Harry och Sigge och funderar över det de just fått höra: En gång har det bott en stenrik diamanthandlare i deras kvarter, men när han dog var hans stora förmögenhet helt försvunnen!
Samtidigt pågår mystiska saker i källaren. Skumma personer smyger omkring och ingen verkar vilja kännas vid det krossade fönstret. Är den nystartade deckarklubben sitt första fall på spåren?

Första boken om Södermalmsdeckarna De tre Tigrarna!”


[2020-05-14]. Film om Diamantkungen

Film om Diamantkungen är nu framtagen av Rabén&Sjögren. Filmen finns bland annat på Youtube.


[2020-05-10]. Peter i Södermalm Direkt.

I början av maj står Peter Lindström omskriven i Södermalm Direkt då hans bok Diamantkungen utspelas i området.[2020-05-09]. Peter Lindström i SvB

Peter Lindström står omskriven i Svensk Bokhandel (SvB) där Peter bland annat skriver så här: “Äventyr. De flesta av oss drömmer nog om det. Att få vara med om något utöver det vanliga. Spänningen som kittlar i magen och känslan av att få sväva utanför vardagen ett slag. Helst vill man så klart uppleva det med några man tycker om. Och tänkt, bara tänk, om man får chansen att lösa ett spännande mysterium på köpet!”