fbpx
Diamantkungen, De tre tigrarna (del 1), köp barnbok, barndeckare, barnböcker

Diamantkungen

De tre tigrarna, del 1

Läsålder: 9-12
Genre: Barndeckare, äventyr
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsdatum: 2020-05-15
ISBN: 978-91-29-72153-9

Nominerad! Diamantkungen har nominerats till Svenska Deckarakademins pris Spårhunden, som går till årets bästa barn- och ungdomsdeckare!

“Denna första bok om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna är en trivsam, spännande och lagom klurig barndeckare som doftar Kalle Blomkvist.” (BTJ-häftet 2020:12)

“Peter Lindström debuterar i bästa Blytonanda” (Smålandsposten 13/6-20)

“Lättläst spänning i ny deckare för barn” (Ystads Allehanda 13/6-20)

Försommarvindarna sveper över takåsarna. I vindsrummet på Åsögatan sitter Ester, Harry och Sigge – medlemmarna i den nystartade deckarklubben De tre tigrarna. De funderar över mysteriet som de just fått höra av fastighetsskötaren Alfred: Att det en gång i deras kvarter bott en stormrik diamanthandlare, vars förmögenhet var som bortblåst den dagen han dog.

Samtidigt pågår det mystiska saker i källaren i deras hus. Skumma personer smyger omkring och ingen verkar vilja kännas vid det krossade källarfönstret.

När Ester hittar ett gammalt tidningsurklipp om ett hemligt tunnelsystem under hela Södermalm börjar deckarklubben misstänka allt det här hör samman på något vis? Kanske är Ester, Harry och Sigge sitt första fall på spåren?


Boken finns även hos:
Bokus
Adlibris

De tre tigrarna är en deckarserie för barn (9-12 år) och utspelar sig på Södermalm i Stockholm. Serien ges ut av Rabén & Sjögren. Del 1 utkom 15/5-20. Nästföljande del planeras till början av 2021.

Diamantkungen har bland annat listats bland:

“Tre spännande böcker om Stockholmare”, Dagens Nyheter 15/5-20

“Böckerna för mellanåldern du inte får missa”, Göteborgsposten 18/7-20

“Sensommarens största läsäventyr!” Gotlands Allehanda, 1/8-20

Sagt om Diamantkungen:

“Perfekt för de som vuxit ur LasseMajas detektivbyrå och andra liknande deckarserier, men ändå inte är redo för tjocka slukarböcker. […] En välskriven bok med klassisk dramaturgi och som inledning på denna nya deckarserie är boken helt klart lovande. Jag är säker på att Diamantkungen kommer att nå många läsare.” Barnboksbloggen 7/8-20

“Diamantkungen är en strålande inledning på en serie jag gärna återkommer till. För mig blir det nostalgi, och för målgruppen blir det garanterat nervkittlande spänning, och kanske rentav den första boken man läser helt själv? Peter Lindström har lyckats exemplariskt med balansen mellan spänning, karaktärer och enkelhet, och det resulterar i en bok omöjlig att lägga ifrån sig.” Tusensidor.se 18/6-20

“Detta är en lättläst, spännande och intressant bok och när man väl läst klart boken kan man ta sig en tur in till Stockholm och gå i barnens fotspår. Det brukar uppskattas.” Barnboksprat 24/7-20

“En bok som mycket väl kan väcka den berömda och eftertraktade läslusten.” Romeoandjuliet 18/6-20

“Spännande, underhållande & fängslande!” Jenniesboklista 8/6-20

“Boken gick snabbt att läsa och det känns som att unga läsare som tycker om mysterium och detektivarbete kan uppskatta den väldigt mycket.” Vargnattsbokhylla 1/6-20